Chodíte nakupovat zeleninu a ovoce na tržiště? Tak to tam jistě chodíte proto, že víte, že zboží je čerstvé a od poctivého zahrádkáře, nebo chcete-li zelináře, ovocnáře či malorolníka, který mu věnoval veškerou možnou péči. A v čem je většinou zelenina a ovoce vystaveno? Převážně v plastových přepravkách. Pokud prodejce chce, aby jeho zboží vydrželo dlouho čerstvé, jsou otevřené plastové přepravky ideálním řešením. Možná si říkáte, že i dřevěné jsou vhodné, ale zkuste je několikrát omýt vodou a pak je srovnejte s plastovými. Které vydrží víc je asi jasné. Plastové přepravky mají navrch i co se týká papírových krabic, které jsou prakticky pouze jednorázové a málokdy jsou stohovatelné.

přepravky

Plastové přepravky také vyhrávají, co se pevnosti týká. Vždyť určitě jste viděli v plastové přepravce těžké melouny nebo brambory. A prodejce je určitě i v přepravkách přenáší ze skladu na tržiště. Plastové přepravky mohou být s plnými stěnami, ale ty na ovoce a zeleninu budou s postranní perforací, aby nedošlo k zapaření zeleniny či ovoce, a aby nezačaly plesnivět. Můžete je tak přímo v plastové přepravce umývat, voda vyteče a zbytek uschne a vaším plodům ze zahrady neublíží. Plastové přepravky můžete používat do nekonečna. Stačí je omýt přímo vodou z hadice a pokud přes zimu zboží neprodáváte, tak přepravky naskládejte do výšky někde ve skladu, nezaberou vám ani moc místa.

přepravky

Prodáváte-li na trzích plody ze své zahrady, ze svého skleníku, jsou plastové přepravky tím pravým, jak plody svým zákazníkům předvádět. Uvidí-li zákazník čerstvě vypadající zboží rozložené v přepravkách, udělá si obrázek o to, s jakou pečlivostí se o každý kus staráte. Plastových přepravek je mnoho druhů, takže je jen na vás, který typ a velikost zvolíte. Skládací, plné stěny nebo perforované a to i v mnoha barvách. Stačí si vybrat.