Ale vždy je výsledkem nápoj s říznou chutí a podmanivou vůní. Plody švestky domácí se k procesu výroby ovocných destilátů používají u nás nejčastěji. Je to proto, že tyto plody patří k ovoci, které má velmi vysoký obsah cukrů. Navíc je zde také výhodou, že v případě, že je nepříznivé počasí, nemusíme až tak nutně spěchat se sklizní, a můžeme déle pro dozrání plodů využít slunečních dnů.

podává se slivovic

Je to proto, že v případě přezrání švestek na rozdíl od jiného ovoce nedojde k tomu, že začne nahnívat. Samozřejmě, že švestka musí být zdravá, nesmí být rozpukaná, to by mohla být náchylná k hnilobě. Toto ovoce může být pro založení kvasu, velmi často sklízené až v období kdy naši zahradu navštíví první mrazíky. Ale pozor, na dříve opadané plody. Proč? Jak odborníci uvádějí, takové plody by vůbec do zakládaného kvasu přijít neměly. Je to proto, že by mohla způsobit hnilobné procesy, které by také znehodnotily vůni a chuť tohoto destilátu. Také je zde další výhoda, že si sklizeň můžeme v této pozdější době, kdy naši zahradu navštíví první mrazíky ulehčit, a to pomocí toho, že ovoce, tedy švestky setřásáme ručně ze stromu. A s ohledem na to, že chceme čisté ovoce, můžeme použít plachty, které natáhneme pod strom. Vše uvedené je složité, nemusíte samozřejmě dělat nic, drtit ovce, shánět nádoby na kvas, hlídat celý proces kvašení a nakonec vše dopravit do pálenice, kde se tyto lahodné moky vyrábějí. Máte jinou možnost, a to zakoupení kvalitní Slivovice https://www.lihovarek.cz/slivovice/

švestky na slivovici

Tam si vyberete z mnoha druhů, které mají vždy skvělou chuť. Ale uvedené proměny ovoce neskončí jen destilací a následným skladováním, ale je zde také i podávání. Tak jako se dá z podání ruky vyčíst nejen srdečnost, ale také i upřímnost, či radost ze setkání, také jakým způsobem je nabízená slivovice může být ovlivněná samotná atmosféra setkání.